Portvin

Portvin er en fantastisk drik! Ikke alene smager den skønt, men den findes i så mange varianter, at man kan finde en portvin til enhver smag og lejlighed. Hos DrikPortvin ønsker vi, at flere danskere får øjnene - og smagsløgene - op for portvinens talrige muligheder. Mange har stadig en opfattelse af portvin som noget, man har stående i et skab i årevis - eller kun drikker ved større fester eller til jul. Intet kunne være mere forkert!

Hos DrikPortvin vil du kun finde portvin af høj kvalitet. Vi har et af Danmarks største udvalg af portvin i forskellige prisklasser og typer. Vi importerer selvfølgelig vinene selv og satser på traditionelle portugiskejede portvinshuse, for der synes vi, at du får mest for pengene. Vi har ikke blot portvin som et nicheprodukt, som vi blot videresælger fra andre importører. Hvis prisen er lav, skyldes det, at vi har gjort et godt indkøb og kan give dig et tilbud, som du får glæde af.

Mange betragter portvin som et gammelt produkt fra en svunden tid. Vi betragter i høj grad portvin som et nutidigt produkt, og vores indkøb og direkte samarbejde med producenterne understøtter, at vi også i mange år fremover vil have god traditionel portvin.

Portvin er en meget intens smagsoplevelse, og den har en højere alkoholprocent end bordvin. De to ting gør, at man typisk ikke drikker så store mængder ad gangen. Derfor vil de fleste opleve, at en flaske portvin rækker til fire, mens en flaske bordvin rækker til to.

Portvin er fra Portugal

Der bliver efterhånden fremstillet vin efter samme metode som portvin mange steder i verden, men det er kun vine fra Duoro i Portugal, der må kaldes portvin. Portvin udgør i dag næsten halvdelen af portugisisk vineksport – og herhjemme i Danmark har vi også taget vinen til os i stor stil. Målt per indbygger ligger vi nummer et indenfor kvalitets portvin.

Portvinen kaldes også en ”hedvin”, hvilket med andre ord betyder en forstærket vin. Portvin laves på både blå og grønne vindruer, der tilsættes alkohol for at sanse gæringen. Den høje alkoholprocent forhindrer vinen i at gære videre, hvilket efterlader en del restsukker i vinen i forhold til almindelig bordvin. Portvinen er af samme årsag karakteriseret ved en højere alkoholprocent og en højere koncentration af restsukker, hvilket gør portvin til en sød og karakterfuld vin.

Mange ynder at nyde portvin som afslutningen på en god aften, som aperitif eller som et element i en forfriskende sommerdrink. Det vinder også indpas at benytte de tørrere udgaver til hele menuen – portvin er med andre ord en alsidig vin. Den sødmefyldte vin er et perfekt match til en dessert såsom risalamande, til en frisk frugtdessert eller til ostebordet.

Den optimale smagsoplevelse med portvin

Hos DrikPortvin går vi højt op i, at du får den ultimative smagsoplevelse, når du nyder et glas portvin. Derfor krydrer vi her din shoppeoplevelse med tips, der sikrer, at du oplever portvinens aromaer med alle sanserne.

Portvin kan nydes i portvinsglas, men hvis du ikke har den slags stående i skabet, kan du med fordel vælge et hvidvinsglas. Dernæst er serveringstemperaturen vigtig alt efter, hvilken type du skal nyde.

  • Hvid portvin serveres ved 8-10 grader.
  • Tawny serveres ved 10-14 grader.
  • Ruby portvin serveres ved 14-18 grader.

De kan læse mere om servering af portvin her.

Alle typer af portvine finder du her på siden. Portvinen skal du gerne opbevare køligt – i hvert fald stabil temperatur - og aldrig i direkte sollys. Du kan opbevare en åben flaske i køleskab med prop i. Her kan den afhængig af typen, holde sig frisk i en måneds tid. Typer som Vintage og LBV kan dog ikke holde sig længere end 3-4 dage. Vintage-portvine anbefaler vi til gengæld at du hælder på karaffel, så den kan dekantere og åbne sig op, inden du nyder den. Du finder også tips i forbindelse med holdbarhed på denne side.

Åben gerne din portvin i god tid før servering, så smagen kan udfolde sig. Du får også smagen godt frem i glasset, når du slynger det, som du kender det fra rødvin.

Køb portvin online hos DrikPortvin

Hos DrikPortvin står vi altid til rådighed. Vores webshop har åbent 24 timer i døgnet alle dage om året. Det gør det nemt for dig altid at shoppe velsmagende portvin til dit personlige lager og vi står til rådighed for vejledning til dit køb hvis du er i tvivl om noget. Når du køber dine flasker hos os, kan du nyde godt af flere fordele. Vi giver dig nemlig gratis levering, når du køber for over 1000.- kr. Det giver god anledning til, at du prøver forskellige flasker – mon ikke der er en ny favorit i blandt herlighederne? God fornøjelse – og god drikkelyst!

 

HVORDAN?

Du kan købe her på hjemmesiden og vælge enten at få varene bragt eller selv hente dem.

Vi tager også ud og holder smagninger med tilhørende foredrag. Det kan du læse mere om under smagninger her til venstre. Vi vil rigtig gerne i kontakt med din personaleforening, din grundejer-forening, din private vinklub eller alle steder hvor I kunne tænke Jer en festlig aften hvor I oven i købet lærer lidt noget undervejs.

Ydermere holder vi Åbent Hus to gange om året; du bør tilmelde dig vores nyhedsbrev sammen med de tusinde andre for at holde øje med kommende arrangementer og hvor du kan møde os.

For at foretage et køb hos os, skal du igennem 5 trin:

  1. Find den eller de varer du ønsker, og læg dem i indkøbskurven, gå herefter til kassen.
  2. Indtast dine personlige oplysninger.
  3. Vælg forsendelses-/betalingsmåde.
  4. Godkend vores handelsbetingelser og persondatapolitik.
  5. Tjek at alle oplysninger er korrekte på opsamlingssiden, og godkend købet.
POPULÆRE PORTVINE
VINHUSE