Vintyper

TYPEDIAGRAM

Oversigt over de forskellige portvinstyper.
(NB: Hvid portvin laves kun som Tawny-Style, men på grønne druer)

 

Vintage

De bedste druer fra en bestemt årgang bruges til Vintage Port. Lagringen foregår primært på flaske. Benyttes meget som rødvin: Til mad og efter maden når hyggen falder på.

 

Late Bottled Vintage

Late Bottled Vintage(LBV) fremstilles som vintage af druerne fra en enkelt årgang, men lagrer længere tid på fad. Giver meget vinøse vine, der er meget alsidige i brug: Som aperitif, til maden, til desserten og sidst på aftenen er en ældre LBV fremragende.

 

Colheita

En fadlagret vin fra en bestemt årgang. Typisk dessertvin. Er meget afhængig af den enkelte årgang.

 

Tawny Blends (10, 20, 30 og +40 Års)

Er et blandingsprodukt fra flere årgange. Betegnelsen 10, 20, 30 eller 40 års indikerer den gennemsnitlige alder for druerne. Benyttes som dessertvin eller som aperitif, eventuelt let afkølet (13-15°C).