Portvinsrejser

Douro Gruppeture - 2024

Du inviteres hermed til Douro. DrikPortvin får løbende mange forespørgsler om rejser til portvinens dal. Nu får du chancen for at kigge med bag gardinerne i det smukke Douro.

I foråret 2024 laver vi foreløbig en gruppe (á fire dage):

 • Hold 1: 29. maj - 1. juni

I efteråret 2024 laver vi to grupper (á tre dage):

 • Hold 1: 12-14 september
 • Hold 2: 16-18 september

I foråret 2025 laver vi foreløbig to gruppe (á tre dage):

 • Hold 1: 26. maj - 28. maj
 • Hold 2: 29. maj - 31. maj

Vi vil rigtig gerne vise en lidt anden side af portvinsproduktion end den, man umiddelbart kan opleve i Vila Nova de Gaia i Porto. Douro er verdens ældste vindistrikt og efter manges mening tillige det smukkeste. Douro ligger ovenikøbet i Portugal, der ikke bare laver fantastisk (port)vin, men også er beboet af en utrolig gæstfri og imødekommende befolkning.

Vi vil gerne i meget højere grad gøre disse oplevelser af Portugal tilgængelige for endnu flere – og gerne til en overkommelig pris, så alle kan være med. Du vil opleve…

 • Douros skønhed – nogle af de flotteste udsigter
 • Små familieproduktioner – med tilhørende smagninger
 • Opleve portvin som et nutidigt produkt og ikke kun noget meget gammelt fra fortiden – vi møder folkene bag produktion
 • Det portugisiske folks store gæstfrihed – få måske et knus af en winemaker
 • Smag portugisiske specialiteter – vi spiser frokost på de forskellige Quintas
 • Svøm i floden – det kolde gys
 • Gåture i vinmarkerne – få fornemmelsen af, hvor besværligt det er at dyrke vin i Douro
 • Se udkigspunkter – og få det fulde overblik
 • …og meget mere.
 • Alt sammen guidet af os selv med mere end 17 års erfaring i branchen

 

PROGRAM

Programmet er ikke fastlagt i detaljer endnu, men kommer til at bestå af en del besøg på vores forskellige vingårde/producenter, samt diverse afstikkere til vinmarkerne, udkigspunkter, badning i floden mm. Vi kender ikke rækkefølgen endnu, men vi har endnu til gode at få skuffede gæster hjem fra vores ture.

Når programmet ligger fast er det vores ambition at afholde et lille møde hjemmefra og gennemgå det sammen med jer. På den måde kan vi også komme til at kende hinanden lidt bedre inden det går løs.

 

Forskellige produktionsformer

Et af formålene med dagene er at vise jer forskellige produktionsformer i forhold til portvinen. Vi ser således bittesmå produktioner, hvor alt er håndholdt og charmerende, til STORE produktioner med flere millioner liter om året. Produktionerne foregår både i små mørke kældre, men også mere moderne faciliteter – alt sammen med respekt for traditionerne omkring portvin.

På en guidet tur møder du folkene bag produktionen og kan således spørge direkte om de perspektiver, der interesserer dig allermest: Dyrkningen af druerne, landskabet, vinificeringen, lagringen, tapningen, markedsføringen eller lige præcis det der er din passion.

 

 

 

Smagninger

Alle de steder vi kommer frem, smager vi naturligvis på varerne. Det vil både være færdige flasker, men du får også rig lejlighed til at smage portvinene INDEN de er helt færdige. Ofte direkte fra fadene, hvilket giver en dejlig autenticitet til oplevelsen. Nogle af de vingårde vi besøger huser vores andelsportvine, så hvis du er den heldige ejer af en andel, kan du komme til at klappe din tønde og tage en tønde-selfie.

Vi smager MANGE forskellige prøver undervejs – men dagene er ikke en druktur.

 

Oplev landskabet

Mange mener at Douro er verdens smukkeste vindistrikt – Vi er helt enige! Man bliver helt opslugt at de endeløse skråninger af håndbyggede terrasser og de fleste kan slet ikke stoppe med at tage billeder derfra. Vi sørger for at tage dig til spektakulære udsigtspunkter og kan samtidig fortælle dig historierne bag landskabet. Med helt lokale ture i vinmarkerne, kan du få et guidet indblik i hvordan produktionen af druerne foregår, og hvordan det hele i høj grad foregår med håndkraft og generationers viden om hvordan vinstokkene trives bedst i den magre skiffer.

 

Transport

Afstandene er ikke store i det centrale Douro, men vejen er snoede – MEGET snoede. For mange er det derfor den største udfordring i forhold til at nyde det maksimalt dernede. Derfor har vi hyret en minibus og en lokal chauffør, der vil fragte jer sikkert rundt alle dage. Du bliver samlet op på hotellet om morgenen og bragt hjem igen om aftenen. Undervejs kan I blive udsat for alternativ transport, hvis bussen ikke kan komme frem, men det plejer blot at være en ekstra oplevelse.
NB - Turen dækker ikke transport fra Porto (eller Lissabon) og til dit opholdssted i Douro.
 

 

Bespisning

På hotellet (eller hvor du bor), sørger du selv for morgenmaden. Til gengæld sørger vi for frokost undervejs på vores besøg alle tre dage - samt aftensmad de to første dage. Vi spiser på en lokal restaurant i Pinhão den ene aften, og den anden aften laver vi en fælles oste/pølse buffet i Roncão-dalen, med den smukkeste udsigt ved vores side.

HVORDAN KOMMER JEG MED?

Turen på tre dage og koster 3.300,-

Turen på fire dage og koster 4.000,-

Du køber smagningerne og besøgene på vingårdene inklusive bustransport alle dage - Der er frokost inkluderet alle tre dage. De to første dage er der ligeledes inkluderet aftensmad. Det betyder i praksis, at du selv skal sørge for transport til og ophold i Douro – for at bussen ikke skal køre for meget rundt, ser vi helst, at du bor i eller omkring Provesende på Casa do Santo eller Quinta Manhãs D’Ouro. Alle besøg med tilhørende smagninger og tilhørende mad er inkluderet. 

I foråret 2024 laver vi foreløbig en gruppe (á fire dage):

 • Hold 1: 29. maj - 1. juni

I efteråret 2024 laver vi to grupper (á tre dage):

 • Hold 1: 12-14 september
 • Hold 2: 16-18 september

Vi har ikke nogen venteliste, men du kan reservere din plads ved at betale 50% af billetten her

 • Afbestilling – Indtil 8 uger før afrejse kan turen afbestilles og hele beløbet refunderes. Hvis du afbestiller med mindre end 4 uger til afrejse, får du refunderet 50% af beløbet. Indtil 2 uger før afrejse er der ingen refusion.
 • Forsikring – du skal være dækket af din egen rejseforsikring.
 • Du tilmelder dig turen ved at kontakte os på mail info@drikportvin.dk og er altid velkommen til at få uddybet detaljerne på telefon 228 228 00.
 • I det omfang, det er praktisk muligt, tilstræber vi at mødes før afgang for at afstemme forventninger og drikke lidt portvin sammen.

DISCLAIMER

 • Vi kan ikke tilpasse menuerne, hvis du skulle have særlige allergier.
 • Vi forventer, at du er nogenlunde godt gående, da det er ambitionen også at gå ture i vinmarkerne. Kontakt os eventuelt på forhånd.
 • Du skal forvente små veje, skarpe sving og imponerende udsigter. Turene er ikke for folk med voldsom tendens til køresyge og alvorlig skræk for højder.
 • Rejserne er ikke omfattet af medlemstilbud

 

Du finder en billedserie og yderligere beskrivelse af turen i 2018 under Gallerier, samt på Facebook om turen i 2019 her kan du også læse om deltagernes anbefalinger.

Bestil din næste Portvinsrejser Her