Tid: 1.5 timer
Beef Wellington er en ægte, engelsk klassiker, og mange vil mene, at det er en kunst i sig selv at lave den perfekt med rosa mørbrad og sprød butterdej. Kødet, sennepen og butterdejen giver den fantastiske smag – og tilsat portvin i denne opskrift, bliver det næsten ikke bedre. Det er altid spændende, når du giver dig i kast med projektet, og spændingen udløses først, når du skærer den første skive og opdager, om du har udført jobbet til perfektion eller ej.
I denne opskrift er det dog lidt anderledes end den traditionelle Beef Wellington. Her er der nemlig tale om små, individuelle serveringer.
Ingredienser til 4 personer:
· 2 spsk. rapsolie
· 4 oksebøffer (700 g i alt)
· 2 løg
· 500 g friske portobellosvampe
· 1 dl portvin
· 2 tsk. tørret timian
· 40 g parmaskinke
· 400 g butterdej
· 2 æg
· 1 tsk. havsalt
· 2 knsp. sort peber
Fremgangsmåde:
1. Start med at tænde ovnen på 180° C varmluft eller 200° C alm. ovn.
2. Put olie på panden og lad det varme op, inden du bruner bøfferne på hver side ved høj varme. Sæt efterfølgende bøfferne til side.
3. Hak løg og portobellosvampe, så de kan stege med på panden. Tilsæt dernæst portvin og timian, og lad portvinen og væden koge ind.
4. Blend pandens indhold i en blender, foodprocessor eller lignende.
5. Placér 2 stk. parmaskinke på 4 forskellige stk. husholdningsfilm.
6. Smør halvdelen af portobelloblandingen på, og placér oksebøffen i midten.
7. Pak husholdningsfilmen rundt om bøfferne, så der dannes en lille lukket pakke. Gentag processen med alle fire bøffer.
8. Del butterdejen i fire, og rul ud.
9. Fjern husholdningsfilmen fra pakkerne, og placér oksebøfferne på butterdejsfirkanterne.
10. Pak oksebøfferne ind i butterdejen, og placér dem på en bageplade med den foldede side nedad.
11. Pisk æggene, og pensl butterdejen. Lad dem stege i cirka 15 min. og hvile i 5 min. efterfølgende.
Energiinformation pr. person:
· Protein: 51 g
· Kulhydrater: 47 g
· Fedt: 42 g
· Energifor./pers: 794 kcal