Blommer i portvin

Portvin kombineret med blommer er en skøn smagssammensætning. Blommer i portvin er en fantastisk dessert, for blommerne bliver intense og fyldt med sødme. Det er derfor også en dessert, der med fordel kan kombineres med en kugle vaniljeis.

Her på siden får du en opskrift på de velsmagende blommer i portvin, så du kan overraske dine gæster med en lækker dessert. 

Opskrift på dessert med blommer i portvin

Blommerne i portvin holder hele vinteren - ja, faktisk år. Det er dog sjældent, at de rent faktisk er i køleskabet så længe, for blommerne er enormt smagfulde og kan være svære at holde sig fra. Opskriften er helt perfekt som dessert til gæster, og da den er til 10 personer, så er der nok til flere omgange gæster. 

Ingredienser til blommer i portvin til 10 personer:

  • 1 kg blommer
  • 1 dl vand
  • 250 g hvidt sukker
  • 250 g rørsukker (kan erstattes af hvidt sukker)
  • 2,5 dl af din foretrukne portvin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. konserveringsmiddel (flydende) - fx Atamon
  • 1 rengjort sylteglas/opbevaringsglas  med låg til 1,5 liter

Fremgangsmåde: 

  1. Skyl blommerne, halvér dem og fjern stenene. Læg blommerne i det rengjorte glas.
  2. Bland vand og sukker i en gryde og kog op, så sukkeret smelter, og det bliver til en lage. 
  3. Tag gryden af varmen og tilføj portvin, vaniljesukker og konserveringsmiddel. Rør rundt og hæld blandingen ud på blommerne i glasset. 
  4. Sæt glasset i køleskabet et par dage uden låg. Rør rundt en gang dagligt, og sæt låg på glasset efter to dage. Blommerne smager allerbedst, hvis de får lov til at trække i to ugers tid. 
  5. Servér blommerne sammen med en kugle vaniljeis eller en klat flødeskum og en god kop kaffe - eller selvfølgelig et glas køligt portvin. Du kan servere desserten med den samme portvin, du har brugt til blommerne. 

Blommer i portvin er en sikker favorit hos mange, og det er der ikke noget at sige til. Forkæl dig selv eller dine gæster med en skøn omgang dessert med portvin og blommer.