Figner i portvin

Portvin og figner er en skøn kombination, der egner sig rigtig godt til desserter sammen med en kugle vaniljeis eller forskellige oste. Sæsonen for figner i Danmark er fra juli og ind i september, men hvis du kombinerer figner med portvin, så kan du forlænge levetiden på sæsonens skønne figner. 

Her på siden kan du finde en opskrift på figner i portvin, som du kan forkæle dig selv eller dine gæster med. 

Ingredienser til 1 glas:

 

  • 1 kg figner
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 0,75 liter af din foretrukne portvin
  • 3 stjerneanis
  • 1 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang

Tilbehør:

  • Sylteglas på 1 liter

Fremgangsmåde:

  1. Riv skallen af appelsinen og pres saften fra den. 

 

  1. Bland appelsinsaft, appelsinskal og portvin i en gryde og rør sammen. 

 

  1. Tilføj stjerneanis og rørsukker til gryden og varm blandingen op.

 

  1. Rens fignerne og skær dem ud i halve eller kvarte.

 

  1. Tilføj fignerne og vaniljestangen til gryden og kog dem i et minut.

 

  1. Hæld det hele i en rent sylteglas og stil det et køligt sted.

 

  1. Lad gerne fignerne trække mindst natten over - og helt op til en uges tid bliver de også kun bedre af.

 

  1. Så er dine figner i portvin klar!

 

Servér de smagfulde figner sammen med en kugle god vaniljeis eller som en del af ostebordet.