Portvin og figner er en skøn kombination, der egner sig rigtig godt til desserter sammen med en kugle vaniljeis eller forskellige oste. Sæsonen for figner i Danmark er fra juli og ind i september, men hvis du kombinerer figner med portvin, så kan du forlænge levetiden på sæsonens skønne figner.
Her på siden kan du finde en opskrift på figner i portvin, som du kan forkæle dig selv eller dine gæster med.
Ingredienser til 1 glas:
- 1 kg figner
- 1 usprøjtet appelsin
- 0,75 liter af din foretrukne portvin
- 3 stjerneanis
- 1 dl rørsukker
- 1 vaniljestang
Tilbehør:
- Sylteglas på 1 liter
Fremgangsmåde:
- Riv skallen af appelsinen og pres saften fra den.
- Bland appelsinsaft, appelsinskal og portvin i en gryde og rør sammen.
- Tilføj stjerneanis og rørsukker til gryden og varm blandingen op.
- Rens fignerne og skær dem ud i halve eller kvarte.
- Tilføj fignerne og vaniljestangen til gryden og kog dem i et minut.
- Hæld det hele i en rent sylteglas og stil det et køligt sted.
- Lad gerne fignerne trække mindst natten over - og helt op til en uges tid bliver de også kun bedre af.
- Så er dine figner i portvin klar!
Servér de smagfulde figner sammen med en kugle god vaniljeis eller som en del af ostebordet.