Portvinsmarinade

Hvis du er en ægte portvinsentusiast, så ved du helt sikkert, at portvin har sin oprindelse i Portugal. Du ved sikkert også, at man ofte forbinder portvin med en form for dessertvin – og i Danmark nyder vi den særligt ved juletid. Men har du nogensinde overvejet at benytte din portvin i det salte køkken?

Portvin er nemlig utroligt velsmagende som en marinade til kød, når du ønsker at prøve lidt anderledes. Brug marinaden til oksekød, svinekød, et vegansk alternativ eller noget helt fjerde – kun fantasien sætter grænser i køkkenet. Det er nemt, det er velsmagende, og dine middagsgæster vil helt sikkert bide mærke i det!

Ingredienser:

·         2 fed hvidløg

·         4 dl portvin

·         1 dl olivenolie

·         Peber

Fremgangsmåde:

·         Pres hvidløget, og bland det sammen med de øvrige ingredienser.

·         Placér kødet i marinaden, og lad det trække i minimum 3 timer.

·         Steg bøffen efter dine præferencer, og få en helt ny smagsoplevelse – Bon appetit!