Sveskekage med portvin

Tid: 1 dag + 30 min

Er du lige så vild med portvin, som vi er? Så vil du helt sikkert elske idéen om at bruge din yndlingsportvin til andet end blot et enkelt glas. I denne opskrift kan du kombinere to favoritter – nemlig kage og portvin!

Sveskekagen er lækker og velsmagende, og portvinen og sveskerne giver en smagskombination, som du bliver nødt til at udforske. For at få det bedste resultat, skal du gå i gang allerede dagen før, kagen skal spises.

 

Ingredienser:

·         500 g svesker uden sten

·         2 dl portvin

·         3 æggehvider

·         1 dl sukker

·         8 af dine yndlingskiks (f.eks. Digestive)

·         100 g valnødder (tilføj lidt ekstra til pynt)

·         3 dl piskefløde

 

Fremgangsmåde:

Dagen før:

·         Hak halvdelen af sveskerne groft, og kog dem op med 1 dl portvin og 2 spsk. sukker.

·         Kog til væsken næsten er fordampet.

·         Hæld 1 dl portvin over den anden halvdel af sveskerne, og stil dem overdækket til næste dag.

På dagen:

·         Pisk æggehviderne stive med sukker (brug gerne en elpisker).

·         Knus kiks og hak valnødder, og vend dem i sukkerblandingen.

·         Fyld blandingen i en springform.

·         Bag sveskekagen på 170 grader i 25 min.

·         Lad kagen afkøle, før du fordeler sveskerne henover.

·         Pisk fløden til flødeskum og fordel over laget af svesker.

·         Lad kagen køle i køleskabet inden servering – Bon appetit!