Adega de Favaios

Historien om starten af Adega de Favaios er tabt i tiden. Navnet stammer fra “Flavius” en gammel romersk kejser. Det et ko-operativ, der udmærker sig ved at aftage de mindre vinbønders druer, så alle i området får økonomisk udbytte af deres anstrengelser på vinmarkerne – uanset størrelse.

Adega de Favaios er under kontrol af IVDP (Portvinsinstituttet) og har en meget bred vifte af stort set alle vintyper. De har således både traditionel portvin (ikke stort sortiment), rødvin, hvidvin og musserende vin i flere varianter. Det de er mest kendt for er dog deres legendariske Moscatel de Favaios. Moscatelvinene er som portvin en forstærket vin (fortified wine), det vil sige at gæringsprocessen stoppes relativt tidligt, med en meget sød og aromatisk vin som resultat. Favaios moscatellerne er dog ikke helt så stærke som portvin, de ligger omkring 17% alkohol.
Som tilfældet er med portvin, findes disse vine i mange varianter hvoraf der skal nævnes en fremragende 10 års, Moscatel Reserva, indtil flere Colheita (enkelt års vin), samt naturligvis det seneste skud på stammen: Den betagende Favaito.

Find vores udvalg af Adega de Favaios’ vine her

59 B
74
52
32

Kontakt

Torslunde Bygade 33
2635 Ishøj

CVR: 32789080
TLF: 228 228 00
EMAIL:info@drikportvin.dk

  

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Butik