Har du lyst til at prøve færdigblandet Gløgg med Portvin, har vi lanceret vores egen udgave her:
Tid: 30 min.
Gløgg hører sig julen til, og mange familier har deres egen opskrift, som genskabes år efter år. Hos DrikPortvin mener vi dog, at en ægte gløgg skal indeholde både rød- og portvin. Er du frisk på at prøve det? Så har vi den helt rigtige opskrift til dig her.
Ingredienser til 4 personer:
· 3 dl rødvin
· 4 dl portvin
· 1 cl vodka
· 0.5 tsk. kardemomme
· 0.5 tsk. hele nelliker
· 1 spsk. revet appelsinskal
· 1 kanelstang
· 30 mandler
· 0.5 spsk. rosiner
Fremgangsmåde:
1. Bland rødvin, portvin og vodka i en gryde.
2. Tilsæt kardemomme, nelliker, revet appelsinskal og kanelstænger.
3. Lad gløggen opvarme ved lav varme.
4. Lad den varme igennem i min. 20 min. – gerne længere.
5. Smut mandler i mellemtiden.
6. Servér gløggen i krus tilsat smuttede mandler og rosiner.
Energiinformation pr. person:
· Protein: 33 g
· Kulhydrater: 29.6 g
· Fedt: 9 g
· Energifor./pers: 392 kcal