Grønærtesuppe med Portvin

Måske forbinder du portvin med noget, som du drikker til risalamanden juleaften eller som tilbehør til en anden dessert – men har du nogensinde overvejet at tilsætte portvin til din mad? Portvin er nemlig ikke kun forbeholdt det søde køkken, men også det salte køkken, hvor det kan bidrage med en rund og fyldig smag.

Grønærtesuppe er en skøn ret, særligt på en grå, regnfuld og småkold dag – og hvis du så tilsætter et skvæt portvin, kan det virkelig gøre underværker. Denne opskrift er simpel med lækre smagskombinationer og tager kun 1 time at kokkerere.  

Ingredienser til 4 personer:

·         450 g ærter

·         1 spsk. olivenolie

·         40 g smør

·         1 hjertesalat

·         4 forårsløg

·         1 l bouillon efter ønske

·         2 stk. æggeblommer

·         3 stk. creme fraiche 38%

·         1-2 spsk. portvin

Fremgangsmåde:

1.       Kom halvdelen af smørret i en varm gryde med olivenolien.

2.       Hak forårsløg og hjertesalat fint. Dæmp varmen en smule, kom forårsløg og salat i gryden og rør rundt.

3.       Tilsæt ærter og smag til med salt og peber.

4.       Rør rundt i ca. 5 min. og overhæld med 1 l. bouillon efter ønske.

5.       Lad suppen småkoge i 15 min.

6.       Tag den af varmen, og lad den stå lidt, før den skal blendes

7.       Blend suppen cremet og homogen, inden du kommer den tilbage i gryden.

8.       Pisk æggeblommer og creme fraiche sammen, og rør et par spsk. af suppen i blandingen.

9.       Hæld blandingen tilbage i suppen, mens du pisker.

10.   Varm suppen godt op endnu engang – den må ikke koge.

11.   Smag til med salt, peber og tilsæt portvin.

12.   Rør det resterende smør i suppen, og servér med lækkert brød – Bon appetit!