Tid: 30 min.
Svinemørbrad bliver altid lidt ekstra spændende, når det er marineret i en lækker marinade. Måske har du prøvet at marinere din mørbrad i barbecue, soya, brun farin eller en af de andre klassiske marinader, men mørbrad i portvin giver anledning til helt nye smagsnuancer, som er værd at stifte bekendtskab med.
Mørbrad i portvin er en fantastisk hverdagsret, som helt sikkert også vil imponere, når I har middagsgæster i weekenden. Retten tager kun 30 min. at lave – og så er der serveret!
Ingredienser til 4 personer:
· 1 pose blandet salat
· 800 g kartofler
· 1 svinemørbrad
· Salt og peber
· 2 tsk. olivenolie
· 1 spsk. smør
· 2 rødløg
· 2 dl mørk portvin
· 1 vaniljestang
· 2 røde æbler
· 2 spsk. soltørrede tranebær
· 8 svesker
· 16 halve valnøddekerner
Fremgangsmåde:
1. Skyl salaten og kog kartoflerne.
2. Klargør mørbraden, før den skæres i skiver.
3. Krydr mørbradskiverne med salt og peber.
4. Giv bøfferne et let tryk, put olie og smør på panden og lad det bruse let op.
5. Steg kødet i 2 min. på hver side.
6. Skær løget i mindre både, og lad dem stege ved kødet.
7. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og tilsæt både stænger, korn og portvin.
8. Lad retten simre, imens du skærer æblerne i skiver.
9. Tilsæt æblerne og lad dem blive bløde.
10. Tilsæt tranebær og svesker, imens du rister valnødderne af på en tør pande.
11. Vend valnødderne i retten til allersidst og smag til med salt, peber og portvin.
12. Anret på en tallerken med salat og kartofler – Bon appetit!
Energiinformation pr. person:
· Protein: 5 g
· Kulhydrater: 15 g
· Fedt: 2 g
· Energifor./pers: 572 kcal
· Fedtenergi: 23%