Mørbrad i portvin

Tid: 30 min.

Svinemørbrad bliver altid lidt ekstra spændende, når det er marineret i en lækker marinade. Måske har du prøvet at marinere din mørbrad i barbecue, soya, brun farin eller en af de andre klassiske marinader, men mørbrad i portvin giver anledning til helt nye smagsnuancer, som er værd at stifte bekendtskab med.

Mørbrad i portvin er en fantastisk hverdagsret, som helt sikkert også vil imponere, når I har middagsgæster i weekenden. Retten tager kun 30 min. at lave – og så er der serveret!

 

Ingredienser til 4 personer:

·         1 pose blandet salat

·         800 g kartofler

·         1 svinemørbrad

·         Salt og peber

·         2 tsk. olivenolie

·         1 spsk. smør

·         2 rødløg

·         2 dl mørk portvin

·         1 vaniljestang

·         2 røde æbler

·         2 spsk. soltørrede tranebær

·         8 svesker

·         16 halve valnøddekerner

 

Fremgangsmåde:

1.       Skyl salaten og kog kartoflerne.

2.       Klargør mørbraden, før den skæres i skiver.

3.       Krydr mørbradskiverne med salt og peber.

4.       Giv bøfferne et let tryk, put olie og smør på panden og lad det bruse let op.

5.       Steg kødet i 2 min. på hver side.

6.       Skær løget i mindre både, og lad dem stege ved kødet.

7.       Skrab kornene ud af vaniljestangen, og tilsæt både stænger, korn og portvin.

8.       Lad retten simre, imens du skærer æblerne i skiver.

9.       Tilsæt æblerne og lad dem blive bløde.

10.   Tilsæt tranebær og svesker, imens du rister valnødderne af på en tør pande.

11.   Vend valnødderne i retten til allersidst og smag til med salt, peber og portvin.

12.   Anret på en tallerken med salat og kartofler – Bon appetit!

 

Energiinformation pr. person:

·         Protein: 5 g

·         Kulhydrater: 15 g

·         Fedt: 2 g

·         Energifor./pers: 572 kcal

·         Fedtenergi: 23%