Svinekæber i portvin

Tid: 2 timer

Svinekæber er et dejligt stykke kød, og hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med det, er det helt sikkert på tide! Her får du helt igennem mørt kød, som enhver vil nyde – og med denne opskrift er der i den grad også styr på smagen.

Når du håndterer svinekæber er det vigtigt at være forsigtig, og så bliver de allerbedst, når de får lov til at simre længe. Imens kan du jo passende give dig til noget andet, og pludselig er der lækkert, mørt kød på bordet.

 

Ingredienser til 4 personer:

·         12 svinekæber

·         1 spsk. smør

·         2 fed hvidløg

·         2 stilke bladselleri

·         2 gulerødder

·         3 laurbærblade

·         2 spsk. frisk timian

·         2 spsk. tomatpuré

·         5 dl portvin

·         5 dl fond

·         Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

1.       Rens svinekæberne for hinder.

2.       Brun kæberne af i smør i en gryde, og tag dem efterfølgende fra.

3.       Hak hvidløg, snit bladselleri og gulerødder.

4.       Sautér alle grøntsagerne med det hakkede hvidløg.

5.       Tilsæt svinekæberne igen og tilsæt tomatpuré, portvin og fond.

6.       Lad retten simre under låg ved lav varme i ca. 2 timer eller til svinekæberne er helt møre.

7.       Servér den færdige ret med kartofler, mos, eller hvad du ønsker.