Her får du en opskrift på en skøn cocktail med en smagskombination af søde jordbær, aromatisk Ruby-portvin og bitter Campari - en forfriskende cocktail med en god balance i smagen. Det er bedst at bruge sommerjordbær, da det giver en skøn sødme til drikken som forenes med den bitre smag fra Campari med træ-, urte- og citrusnoter.
Til Port Soaked Strawberry Spritzes skal du bruge:
- 4,5 cl Campari
- 3 cl sød Vermouth
- 0,75 dl jordbær trukket i portvin
- Sodavand - lemon/lime
- Isterninger
- Evt. en sjat prosecco
Drinken består blandt andet af jordbær, som har trukket i Ruby-portvin, og det er det første, der skal laves til den smagfulde cocktail.
Det skal du bruge til portvin-vædede jordbær:
- Ca. 5 dl jordbær i kvarte og uden top
- 60 ml Ruby-portvin
- 30 ml ahornsirup
- ½ tsk appelsinskal
- Salt og sort peber efter smag
Sådan laver du jordbær i portvin:
- Tilsæt alle ingredienserne i en skål.
- Lad blandingen trække i mindst 30 minutter, mens du rører i blandingen med jævne mellemrum. Den kan også stå natten over i køleskabet.
- Blandingen kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet op til 2 uger.
TIP! Du kan fryse dine sommerjordbær ned, så jordbærrenes sødme kan bruges hele året i den lækre Strawberry Spritz.
Fremgangsmåde til Port Soaked Strawberry Spritzes:
- Rør godt rundt i de portvin-vædede jordbær i en cocktailshaker.
- Tilsæt Campari og sød Vermouth. Fyld shakeren med isterninger og ryst grundigt.
- Si blandingen ned i et cocktailglas og slut af med at hælde sodavand i drinken.
- Så er den sommerlige cocktail klar til at blive nydt i solen.
TIP! Du kan tilsætte en lille smule prosecco til drinken til slut for at få lidt mere friskhed i cocktailen.
Drik den smagfulde cocktail på terrassen en sommerdag eller servér den for dine gæster efter middagen. Den vil helt sikkert ikke skuffe!
Forslag til drinks med portvin: