Port Soaked Strawberry Spritzes

Her får du en opskrift på en skøn cocktail med en smagskombination af søde jordbær, aromatisk Ruby-portvin og bitter Campari - en forfriskende cocktail med en god balance i smagen. Det er bedst at bruge sommerjordbær, da det giver en skøn sødme til drikken som forenes med den bitre smag fra Campari med træ-, urte- og citrusnoter.   

Til Port Soaked Strawberry Spritzes skal du bruge: 

  • 4,5 cl Campari
  • 3 cl sød Vermouth
  • 0,75 dl jordbær trukket i portvin
  • Sodavand - lemon/lime
  • Isterninger
  • Evt. en sjat prosecco 

Drinken består blandt andet af jordbær, som har trukket i Ruby-portvin, og det er det første, der skal laves til den smagfulde cocktail. 

Det skal du bruge til portvin-vædede jordbær:

  • Ca. 5 dl jordbær i kvarte og uden top
  • 60 ml Ruby-portvin
  • 30 ml ahornsirup 
  • ½ tsk appelsinskal
  • Salt og sort peber efter smag 

Sådan laver du jordbær i portvin:

  1. Tilsæt alle ingredienserne i en skål.
  2. Lad blandingen trække i mindst 30 minutter, mens du rører i blandingen med jævne mellemrum. Den kan også stå natten over i køleskabet. 
  3. Blandingen kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet op til 2 uger.
 

TIP! Du kan fryse dine sommerjordbær ned, så jordbærrenes sødme kan bruges hele året i den lækre Strawberry Spritz.

Fremgangsmåde til Port Soaked Strawberry Spritzes:

  1. Rør godt rundt i de portvin-vædede jordbær i en cocktailshaker. 
  2. Tilsæt Campari og sød Vermouth. Fyld shakeren med isterninger og ryst grundigt.
  3. Si blandingen ned i et cocktailglas og slut af med at hælde sodavand i drinken. 
  4. Så er den sommerlige cocktail klar til at blive nydt i solen. 

TIP! Du kan tilsætte en lille smule prosecco til drinken til slut for at få lidt mere friskhed i cocktailen.

Drik den smagfulde cocktail på terrassen en sommerdag eller servér den for dine gæster efter middagen. Den vil helt sikkert ikke skuffe!

 

Forslag til drinks med portvin: